Кой е концесионер на Какао бийч и Хедон

Концесионер на „Хедон” е „Тиа индъстри” ООД. Единият от собствениците на дружеството – Валентин Тупаров, е бизнесмен от Гоце Делчев

и кандидат за общински съветник в града на последните местни избори от местната коалиция „За Гоце Делчев”. 

Според комисията по досиетата е бил секретен сътрудник и съдържател на конспиративна квартира към Първо главно управление и Разузнавателното управление към Генералния щаб на армията на бившите комунистически служби с псевдоними Тройка и Славов, пише в-к „Капитал”. 

Другите собственици на "Хедон" - Димитър Иринков и Борислава Илиева, са крупни арендатори и обработват малко над 80 000 декара земя около Сливен и Карнобат.

Концесионер на плажа "Харманите" е свързваната с бившата силова групировка ВИС-2 фирма "Ирида-71", която стопанисва и южния плаж "Слънчев бряг", където се намира "Какао бийч".

В началото на летния туристически сезон Валери Симеонов проведе акция "шум" и след нея обяви, че пет заведения, които се намират на територията на "Какао бийч", са незаконни, защото са построени без строителни разрешителни и не отговарят на условията за преместваеми обекти, каквито се водят по документи. 

Посочените от него заведения бяха "Бедрум", The One, La Cubanita, Del Mar и едноименното Cacao beach. Изявленията на вицепремиера предизвикаха проверка на ДНСК. Тогава тя установи нарушения на плажа "Слънчев бряг-юг", но петте заведения не бяха сред тях.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови