«Китен бийч» на търг, цената му пада с 388 хил.лв.

Това е хотелът, който лъсна в украински сайт с мръсотия, нелегален алкохол и „минерална“ вода от чешмата

Шестетажният четиризвезден хотел "Китен бийч" е изкаран за пореден път на публичен търг от частния съдебен изпълнител Таня Маджарова.

Цената му е паднала с 388 хил.лв. от ноември м.г., научи meduzata.com.

Началната тръжна цена за хотела е 3 289 095 лв., докато през ноември м.г. беше 3 677 283 лв. 

Луксозният имот е стигнал до публична продан заради дългове, натрупани към Райфйзенбанк по договор от 2007 г., които са в размер на 1.5 млн. евро. 

Огледи се правят и оферти се подават от 18 май до 18 юни, а търгът ще се проведе на 19 юни от 11.30 ч.

Собственик на хотел "Китен бийч", който е построен преди повече от десет години,  е дружеството с ограничена отговорност "Китен бийч холидей", собственост на Ажда Тахир и на бургаския бизнесмен Петко Николов. 

Името на Петко Николов попада в различни списъци на некоректни  работодатели, които през последните години доста често са допълвани с мненията на много хора, работили в неговите обекти.

Това лято имаше сигнал от 22-годишния Иван Дончев от Киев, който работил в хотела. Младежът е споделил рецензията си в украинския сайт "Турправда", като е прикачил доста снимки и завършва с апел: 

"Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската".  Дончев е работил в хотела от 3 до 31 юли м.г. 

"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. В нея цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя там и работих, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът. 

Разказва, че в мястото, където се приготвяли ястията всичко ровят в храната без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от 5 ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието. "Шефът икономисваше от всичко, веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга готвачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки. 

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана. Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а бирата разреждали с вода.

Текст: meduzata.com