Фестивал на хвърчилата край Шабленския фар

Фестивал на хвърчилата приканва всички, които търсят усещане за безграничност, да полетят с мечтите си в края на лятото, съобщават от Зеления образователен център в Шабла, който организира празника. 

Осмото издание на форума, посветен на хората и птиците в Приморска Добруджа, отново избира местността "Малкото море", южно от Шабленския фар, за демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила. 

На 22 септември там ще отворят врати арт работилници за изработка на малки летателни апарати. Деца и възрастни ще могат да опитат да направят и сувенири и апликации от естествени материали. 

В съпътстващата програма на фестивала любителите на природата ще могат да се включат в пешеходни екскурзии, за да наблюдават птиците в Шабленската тузла и близкото село Тюленово. 

Ще бъде открита сцена за малки и големи с дарба, които желаят да позабавляват публиката, информират от Зеления образователен център. 

Биопазар ще събере местни производители на мед, плодове и зеленчуци. С повика "Ела и полети с мечтите и хвърчилото си!" Зеленият образователен център вече набира доброволци в организацията на фестивала.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови