Клуб Център към ГЕРБ-Бургас представи историята на българското Черноморие в картички 

Уникална колекция от картички, показващи дивата природа на българското Черноморие, представи бургазлията Трифон Стоянов. Изложба е подредена в залата на първия етаж в централата на ПП ГЕРБ Бургас. 

За откриването ѝ пристигнаха депутатите Димитър Бойчев и Диана Саватева, общински съветници от партията и ценители. „Много се радвам да видя тези картички, най-вече заради уникалната природа“, каза Димитър Бойчев.

Инициативата за представяне на колекцията пред публика е на клуб „Център“ към бургаската структура на ГЕРБ, а за автора това е втора подобна изложба. Трифон Стоянов се отдава на хобито си да колекционира тематични картички в далечната 1984 година. За повече от 30 години той е събрал над 4000 картички на тема „Европейските мостове“. 800 е броят на картичките, запечатали красотата на диви кътчета от българското Черноморие. В голяма част от колекцията могат да се видят вече несъществуващи места – къмпинги, плажни ивици, кейове от средата на миналия век. 

„Моите картички са историческо доказателство за развитието на Черноморието. Веднъж дори и съдебно доказателство за съществуването на един къмпинг. Картичките удостоверяват момента с годината си на отпечатване, а някой и с пощенско клеймо.“ – разказа още колекционерът.

Бургазлии с интерес си спомниха за отминали слънчеви дни на любимите им къмпинги „Арапя”, „Веселие”, „Влас”, „Ахелой”, „Космос”, „Простор”, „Смокините”, „Екзотика” и много други, а младите хора се опитваха да отгатнат, къде се намират те днес.

Изложбата може да бъде видяна до края на седмицата в голямата зала на ПП ГЕРБ – Бургас (ул. „Конт Андрованти“ 5) от 17:30 до 18:30 часа.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови