Отсякоха черниците до Археологическия музей /снимки/

Емблематичните черници, които растяха до Археологическия музей в Бургас са вече в миналото. Моторни резачки отрязаха дебелите дънери на старите дървета в петък.

Оказа се, че това е било съвсем наложително, защото черниците са с хралупи и напълно прогнили отвътре. Дърветата са станали опасни за преминаващите, защото е било възможно да се пречупят.

Неприятен бе и фактът, че плодовете им капеха по тротоара и замърсяваха месеци наред през лятото.

Черниците са отрязани във връзка с реконструкцията на ул. Богориди.

Ремонтът на централната улица, която води към морето в Бургас започна в края на октомври т.г. и според предварителните разчети трябва да приключи преди старта на лято 2018 г. 

Реконструкцията обхваща участъка от пресечката с улица “Лермонтов" до кръстовището с булевард “Демокрация". Фирмата, която изпълнява проекта на възложителя - Община Бургас, е “Виа конструкт груп" ЕООД. Стойността на обекта е 2 813 000 лева без ДДС. Средствата са осигурени от програма "Региони в растеж".

Преди основния ремонт и подмяната на настилката се подменя ВиК-мрежата. 

Обновяването на улица "Алеко Богориди" е част от проекта за реконструкция на ларгото на Бургас - "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас".

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови