Участвайте в кушиите на Тодоровден в Приморско

С атрактивни конни надбягвания Приморско ще отбележи Тодоровден. Кушиите ще се проведат на 24.02 /събота/ от 10.30 часа на полигона до резиденция „Перла“.

И тази година в Приморско са подготвили интересна програма за деня на Св. Теодор Тирон, популярен още като Конски Великден.

В нея ще се включат конете и техните ездачи, които ще покажат способностите си в три дисциплини. Основната надпревара  ще е „надбягване с коне“, популярна като „кушия“. В нея състезателите, възседнали конете си, ще трябва да се надбягват на разстояние от 400 м.

След това те ще премерят сили в дисциплината „теглене на каруца с товар“, където ще трябва да изминат определено разстояние за най-кратко време.  Последната надпревара е „OFF ROAD“. В това състезание стопаните и техните коне ще покажат умения в 150-метрово трасе с препятствия.

Най-добрите ездачи ще си тръгнат със специални награди, а организаторите обещават много емоции за всички – и участници, и зрители.

Желаещите да се включат в надпреварата могат да се запишат на телефон 0899 938 655 (Тодор Ставракиев) или в деня на надпреварата до 9.30 часа.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови