Пламудените празници в Ахтопол са в календара на Европейската година на културното наследство 2018

Есенните паламудени празници на Ахтопол вече са част от Националния календар на Европейската година на културното наследство 2018 – инициатива на Европейската комисия,

включваща хиляди събития на европейско, национално, регионално и локално ниво.

В кампанията участват всички страни членки на ЕС. Целта ѝ е да се стимулира опознаването и взаимодействието с културното наследство на Европа. До момента това е единствената тематична година, като ще се акцентира върху стойността на културното наследство за обществото, приноса му за икономиката, ролята му в европейската културна дипломация и значението на неговото съхранение за бъдещите поколения. Девизът, под който инициативата се провежда през 2018 година, е „Нашето наследство: където миналото среща бъдещето“.

Именно срещата между миналото и бъдещето е в основата на есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“. 

Тази година събитието ще се проведе между 21 и 23 септември – три фестивални дни, в които туристите ще могат да се запознаят с автентичната кухня на морски Ахтопол и Странджа, да посетят концерти, творчески работилници, презентации, изложби и филмови прожекции. 

Освен от включване в националния календар на Европейската година на културно наследство, есенните ахтополски празници ще могат да се възползват и от престижното лого за визуална идентичност на Европейската година, което се присъжда на инициативи, допринасящи за целите на кампанията.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови