БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Доайен в инвазивната кардиология идва в Бургас за симпозиум

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

За първи път тази година МБАЛ „Дева Мария“ е организатор на кардиологичен симпозиум.

 

Негов модератор ще е председателят на Дружеството на кардиолозите в България доц. д-р Васил Велчев, д.м.н. Той е един от най-изявените представители на българската инвазивна кардиология. Има сериозен опит в коронарните и периферните съдови интервенции в каротидното и бъбречно стентиране. Въвел е у нас метода на алкохолната аблация на септума при хипертрофична кардиомиопатия. Освен доц. Велчев, теми ще представят и лекари от кардиологичното отделение на болницата – д-р Иванета Айрянова, д-р Радослав Славов и д-р Пламен Пенчев.

На симпозиума са поканени и ще присъстват и водещи специалисти по кардиология, инвазивна кардиология, кардиохирургия и общопрактикуващи лекари. Мероприятието ще се проведе на 8 декември, от 18ч. в зала „Компас“ на х-л България, Бургас.

Освен съвременното интервенционално лечение на сърдечно съдовите заболяввания, ще бъдат представени и възможностите, които има болницата за инвазивни процедуриизвърпване в ангиографска лаборатория, както и предимствата на апаратурата, с която разполага кардиологичния сектор.

Припомняме, че през февруари месец тази година МБАЛ „Дева Мария“  инвестира близо 2 млн. лева в създаването на собствена нова ангиографска лаборатория и закупи техника, която да покрие нуждите от високоспециализирано инвазивно лечение на пациенти от града и страната.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови