БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

МБАЛ-Бургас с 5 нови отделения от догодина

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

МБАЛ-Бургас с нов изпълнителен директор от миналия месец, следват промени в здравеопазването в Бургас.

 

Реализирането на няколко основни проекта, наложили рокадите по високите постове на болничното заведение. Това стана ясно по време на брифинг даден от новият изпълнителен директор д-р Георги Матев, шефът на РЗИ - Георги Паздеров и зам. кмета по здравеопазване на община Бургас д-р Лорис Мануелян.

"МБАЛ-Бургас не е уникална болница, но тя е единствена по рода си за региона. Нашето управление ще стартира с няколко основни проекта, които искаме да осъществим, за да подобрим здравеопазването в Бургас", каза д-р Георги Матев. 

Най-важният приоритет за МБАЛ-Бургас е изграждане на Травма център, който да включва модерна антишокова зала с отделен портал за деца. Травма центърът  ще  заработи до края на 2015 година и ще е разположен  на  гърба на Хирургическия корпус. 

Ще бъдат създадени и 5 нови отделения, сред тях ще бъде и закритото преди години отделение по изгаряния.

„Ще разкрием Отделение по термична травма и пластична хирургия, Отделение по гръдна хирургия, Отделение по лицево-челюстна хирургия и  Отделение по хипербарна оксигенация. Петото отделение  ще бъде кожно – сегашният Диспансер за кожно-венерически заболявания, който ще промени статута си и ще премине към МБАЛ-Бургас”, допълни д-р Матев. 

За всички проекти ще се търси финансиране по три основни направления – по европрограми, от Министерството на здравеопазването и чрез публично-частни партньорства.

"Трябва да достигнем онази степен на здравеопазване, която хората заслужават", категоричен беше д-р Лорис Мануелян. 

През летния сезон бургаската болница обслужва над 2 млн. пациенти. Броят на нуждаещите се от лекарска помощ изисква да бъдат взети спешни мерки, единодушни бяха специалистите. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови