БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Удължават епидемичната обстановка, на път сме да открием лекарство срещу К-19

Това съобщи на извънреден брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Решението е било взето днес на среща между НОЩ и Бойко Борисов.

„Продължаваме ежедневните сутрешни срещи с премиера, на които правим анализ на епидемиологичната обстановка. Взехме решение да продължим извънредната епидемична обстановка с две седмици, т.е. до края на юли.

Засилване на контрола по спазване на мерките. Препоръчваме на областните щабове да затегнат контрола за спазване на мерките и засилването им при нужда. Да намалят до минимум масовите мероприятия.

Ще издам заповед, с която ще определя страните /от ЕС, трети страни и от Шенген/, гражданите, на които ще могат да влязат на територията в България, но след 14-дневна карантина. Български екип е много близо до откриване на лекарство, обясни Кирил Ананиев.

Ето какво съобщи Богдан Кирилов, директор на Изпълнителната агенция по лекарствата:

През май започнахме изпитване на лекарство с дивермектин, върху 30 пациента, с които се прави.

Имаше наблюдения на австралийски учени за положителното въздействие на дивермектина при болни от коронавирус. Надяваме се че към края на месеца ще бъдат налище първите резултати.

Доц. Ангел Кунчев заяви пък, че подготвя заповед, която дава възможност на говорител, специалист, който прави презентация, когато се занимава с комуникация с хора да не е длъжен по това време да носи маска, тъй не се чува какво говори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ! 

 

Journalism Emergency Relief Fund

Добавете коментар


Защитен код
Обнови