БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Бизнес инкубатор Бургас събра почитатели на здравословната храна

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Тема на проведената дискусия в Бизнес инкубатор Бургас бе „Колко ГМО и Е-та всъщност ядеш?“ 

 

В последните години здравословното хранене печели все по-голяма популярност. Галина Желязкова, координатор “Фермерски Пазар Хранкооп Бургас” разказва, защо био продуктите са по-добри. „Много хора не правят разлика между био и еко храни. Еко храните са тези, които хората отглеждат на село, но без да ги торят и пръскат с химични препарати, а при био продуктите се следи за правилното опазването на почвите, водите и био разнообразието, ефектът от това е, че био храните са и еко храни. Това ги прави по-добрият избор.“

По време на срещата бе представена и пермокултурата като метод за отглеждане на био храни. Един нетрадиционен начин, в който почвата се обработва от кокошки и плевелите не са проблем за градинарите. Повдигнат бе и въпросът за био пазарът в Бургас, който преди по-малко от половин година отвори врати. Клиенти изразиха своето мнение, че не винаги пазарът предлага често търсени храни, споделиха също, че липсва разнообразие на пазара. 

В отговор на това Галина Желязкова, заяви че бюрокрацията спира много от производителите да предлагат стоката си на пазара. „Хората продавата на близки и познати своята продукция, защото тя не е толкова голяма“, допълни още координаторката на „Фермерки Пазар Хранокооп Бургас“.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови