БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

2 в 1: Пръскат срещу комари и COVID-19 с ново Ламборгини в Бургас

Това стана възможно, след като общината инвестира в новата разработка за дезинфекция и дезинсекция на градски площи, паркове и градини, заразени и наводнени райони. 

Ламборгинито е не само две в едно, но и обработна по-големи площи с по-малко препарати.

Умната машина може да се използва за пръскане на дървета против гъсеници на бялата американска пеперуда, кестенов молец, листна и щитоносна въшка. 

Освен за растителна защита, със съоръжението може да се пръска и срещу насекоми, опасни за хората - кърлежи, комари, бълхи.

Възможността за дезинфекция на големи открити пространства, пък я прави незаменима в дезинфекцията срещу COVID-19, похвалиха се от общината.

Машината вече е на разположение на Дезинфекционна станция и са направени успешни тестове, като още днес започва обработка на парковете в комплексите Изгрев и Славейков.

Изключителните техническите характеристики правят агрегата за дезинфекция и дезинсекция много по-ефективен. Основната глава, която разпръсква препарата в атмосферата, разполага с 5 дюзи.

За по-прецизна дезинфекция се използва специален пистолет за обработка на различни повърхности като пейки, катерушки и алеи в градските паркове.

Дезинфекционната машина има резервоар с обем от 300 литра, който позволява да бъдат обработени 550 - 600 декара с едно зареждане.

Генераторът може да работи както в режим на пръскане със студен аерозол, така и в режим на ултра малообемно пръскане с големина на капките от 20 до 40 микрона. 

Това позволява аерозолът да се носи дълго време във въздуха и да обхване големи площи.

***

 

Journalism Emergency Relief Fund

Добавете коментар


Защитен код
Обнови