БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Вижте крутите мерки срещу COVID-19 в Турция /снимки/

Докато у нас властват теориите на конспирацията, то на юг от ГКПП Малко Търново заразата от коронавирус се приема като реална опасност и никой не роптае срещу душащата го маска, която трябва да носи по правилата /т.е. с покрит нос б.р./, през цялото време, включително и на открито.

Още на границата посрещат всеки с термометъра и дезинфектанта.

В заведенията също. Да, първо на всеки посетител се мери температурата на входа, поливат му се ръцете със спирт и едва тогава може да влезе. Но не и да си свали маската.

Посетителите маскирани дочакват сервирането на поръчката си и чак тогава откриват лицата си, за да се хранят.

Когато са привършили с ястията и изчакват традиционния чай, отново надяват маските. Такива са правилата и те се спазват.

На излизане от заведението отново подаваш ръца на изхода, за да ти ги залеят с дезинфектант.

Навсякъде са разлепени указания за растоянията, които трябва да се спазват между хората, за предпазните средства, температурата и т.н.

Положението с разпространението на COVID-19 в Турция е сериозно.

От 1 септември на влизащите от Турция в България вече не се изисква да представят отрицателен PCR тест и не са поставяни под карантина.

Властите в Турция обаче въведоха редица нови ограничения с цел спиране на разпространението на епидемията.

От 12 септември се забранява провеждането на сватби и други увеселения,  културни събития на открито, групови пътешествия на кораби и яхти. 

На 14 септември министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи, че е надхвърлен критичният праг в ръста на епидемията.

На тази дата са починали 63-ма души, с което броят на жертвите в страната достигна 7119 души, а на заразените 292 878.

Предвижда се да се въведе гъвкаво работно време за различните категории трудещи се в частния сектор. Целта е да се избегне струпването на пътници в масовия транспорт в ранните и късните часове на деня. Подобна мярка бе въведена за заетите в държавния сектор.

Предвижда се в сряда, 16 септември, да бъдат огласени нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Междувременно, в 26 окръга на страната бе въведен полицейски час, като мярката касае възрастните хора над 60 години.

Текст и снимки: meduzata.com

***

 

Journalism Emergency Relief Fund 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови