БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Здравното министерство обмисля затваряне на държавата през декември! 

Пълен локдаун (цялостно затваряне) на държавата от началото на декември планира здравното министерство. Най-тежката мярка ще продължи в рамките на месец, тъй като ситуацията с Covid-19 в България излиза от контрол.

Това разкриха служители на институцията днес, малко след като самият здравен министър проф. Костадин Ангелов заяви, че вече има сериозен натиск за налагането на локдаун.

Така, както е в много европейски държави от седмици насам.

 „Наясно сме, че това е крайна и много тежка мярка. Но истината е, че отдавна вече получаваме призиви от различни организации и личности за незабавното й налагане, пише marica.bg.

Тези дни ще анализираме и ще преценим дали това е в състояние да намали броя на новозаразените, който към момента нараства значително“, каза Костадин Ангелов, който не изключи затварянето на страната. В което няма да бъдат въвеждани единствено КПП-тата на градовете от пролетта.

Лекари и медицински работници са убедени, че това е решението на проблема и само то ще доведе до ограничаване разпространението на вируса. Някои от тях дори са готови за протест, а други се канят да напуснат работа.

Шефът на клиниката по кардиология доц. Добрин Василев заяви в понеделник, че само с пълен локдаун за 30 дни ще може да бъде овладяна пандемията.

„Един месец няма да навреди с нищо на бизнеса или хората, когато става въпрос за човешки животи.

А и задължително трябва да се попречи на масовите събирания покрай празника на студентите и коледните събирания и банкети. Иначе рискуваме да изтървем нещата напълно“, обясняват източниците.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови