БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

COVID-19 погуби Георги Коритаров, ваксиниран с първа доза

Коритаров водеше блока "Свободна зона" в медията през последните няколко години.

"Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим.

Няма да говорим. Няма да спорим. Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно. Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя. Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам", написа Георги Харизанов в профила си във Фейсбук.

Пред "24 часа" Харизанов уточни, че Георги Коритаров е бил откаран вчера по обяд в болница "Токуда", където е дал положителен PCR. Имал е и сърдечна недостатъчност.

По думите на Георги Харизанов, 61-годишният водещ е проявил симптоми вчера сутринта по време на ефир. Трудно дишал, не можел да се изкашля, сърцето му прескачало. 

Към обяд се влошил и го закарали в болница. Коритаров е бил ваксиниран с първа доза и предстояло тези дни да му поставят втора, казал самият той на Харизанов, когато се появили съмненията, че е заразен с коронавирус.

Георги Стоянов Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология – сърбохърватски език в Софийския университет „Климент Охридски“. Коритаров владее сръбски, хърватски, руски, полски, английски и китайски, ползва и албански език.

С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник „Демокрация“ като парламентарен репортер. По-късно работи за кратко във вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“. От 1992 г. е в Радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“.

От началото на 2005 г. Коритаров е в Нова телевизия и Радио „Нова Европа“. По Нова телевизия води половинчасово токшоу, наречено „Коритаров Live“, което първоначално се излъчва късно вечерта, а по-късно става част от сутрешния блок.

На 21 ноември 2008 г. е уволнен от Нова телевизия. Официалната версия за това е неспазването от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели. Българският хелзинкски комитет излиза с декларация в негова защита.

От 2010 до края на януари 2018 г. работи в телевизия „ТВ плюс“. От 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ в телевизия „Европа“.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови