БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Разкриват 74 COVID-легла в Бургаска област заради Делта варианта /видео/

Това съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров минути преди началото на срещата на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Бургаска област официално е жълтата зона по заболеваемост от Ковид-19. Статистиката сочи, че 30,8 на 100 000 са били положителни за последни 14 дни, което налага да се разгледа наново планът за действие. 

В Бургаска област има 12 болнични заведения, които имат ресурса да предоставят болнични легла за наблюдение на болни в неусложнено състояние и за интензивно лечение. С оглед натрупания опит до сега и с преминалите вече пикови състояния медицинските специалисти заявиха, че имат готовност да реагират при необходимост, но призоваха да се спазват наложените мерки, така че да не се налага да използваме услугите им в тази посока.

„Болниците, които ще бъдат включени са същите, които бяха активни по време на втората и третата вълна, но това ще става поетапно. Засега става въпрос за УМБАЛ-Бургас, УМБАЛ „Дева Мария“, МБАЛ „Бургасмед“, Белодробната болница и Лечебните заведения в Айтос и Поморие“, уточни д-р Паздеров.

Текст, снимка и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови