БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Ебола е мит

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Това е поредният мит създаден от фармацевтичните фирми и от колегите от Световната здравна организация, които трябва да си заработят големите заплати. Ако заразен с ебола влезе в България, българската медицина е в състояние да се справи с този проблем.

 

Това заяви проф. Милан Миланов - началник на Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов" по време на Югоизточноевропейски медицински конгрес. 

По думите му, ако се върнем малко назад имаше и птичи грип, и свински грип. "Виждате как за една година тези неща отшумяват и остава истината, която е много по-различна от това, за което говорим. Какво значи да сме заплашени?", запита специалистът. 

Той отбеляза, че причината за вируса е ясна и щом е ясна лечение винаги има. "Знаете ли колкото човека умират от диабет на ден – 50 души. Сметнете в световен мащаб колко умират от диабет", допълни Миланов. 

По думите му държавите, в които се разпространява ебола са с изключително тежки демографски проблеми - недохранване, лоша медицина, лоша здравна система или липсваща. "Преди няколко години по същия начин реагираха и при върлуващия тогава свински или птичи грип", допълни още д-р Миланов. 

Инфектираните вероятно ще достигнат до 20 000. Това сочат мрачните прогнози на Световната здравна организация. Експертите смятат, че ограничаването на заразата ще продължи между 6 и 9 месеца. Според данни на Световната здравна организация броят на загиналите от опасния вирус е достигнал 1229 души. В рамките на една година заразените са 2240

Добавете коментар


Защитен код
Обнови