БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

GDPR във финансовия сектор обсъждат на международна конференция в София

Форумът започна на 22 октомври и ще продължи до 26 октомври, като в София е в зала 8 на НДК.

С тема от финансовия сектор започна вторият ден на конференцията. Модератор на дискусията е Филип Генов, основател и лидер на Софийска лаборатория.

Темата е ЗАЩИТА НА ЗАСТРАХОВКАТА ВЪВ ФИНАНСОВИЯ СЕКТОР: FINTECH ИНОВАЦИИ И ТРАДИЦИОННО БАНКИРАНЕ, а в дебатите участват Йоакин Перес Каталан, Калин Радев, Васил Величков, Пелопидас Донос.

Следва темата ОСИГУРЯВАНЕ ЗА СИГУРНОСТ - ИЗГРАЖДАНЕ НА СПАЗВАНЕ НА GDPR.

Модератор е Нина Колчакова, Генерален секретар, Асоциация на българските застрахователи, а участници в дискусията са Кирил Бошхов, Каспер Педерсън, Делян Бойчев, Спас Иванов и Иван Василев.

Последната тема от 23 октомври е OUTSOURCING ДАННИ - ГЛОБАЛЕН ТРАНСФЕР НА ДАННИ И ОБЛАЧНИ УСЛУГИ.

Модератор е Пламен Жечев, мениджър "Предприятия и публичен сектор", Сиско. В дебатите ще участват Петър Иванов, Снежана Сърдич, Никола Саранов, Антон Тодоров, Питър Кирков и Пламен Жечев.

Конференцията на органите по защита на личните данни и неприкосновеността е най-значимият глобален форум за обмяна на  знания, опит и идеи в сферата на защитата на личните данни и неприкосновеността. 

От свикването й през 1979 до сега, повече от три десетилетия, тя функционира като платформа за среща на лидерите в областта на защитата на личните данни. Това се постига посредством обединените усилия на организации от 6 континента – общо сто и десет акредитирани членове и шестнадесет наблюдатели.

40-та Международна конференция, която се провежда в Брюксел и София, ще допринесе за развитието на дискусията относно етичните измерения при обработване на лични данни в дигиталната ера и е под наслова „Да обсъдим етичната страна: Достойнство и уважение в управлявания от данни живот” („Debating Ethics: Dignity and Respect in Data Driven Life”). 

За пръв път конференцията се организира съвместно от европейска институция и национален орган по защита на данните.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови