БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Вижте как тече купонът на Фестивала на виното и рибата /снимки/

Купонът на Фестивала на виното и рибата в Бургас тече от обяд и ще продължи до вечерта на 7 октомври.

На площад „Тройката“ са разпънати шатрите, наредени пейките и масите, лее се вино, пече се риба, но най-вече цвъртят плескавици, сръбски наденици, пържоли, кебапчета и кюфтета. Въртят се и прасенца-сукалчета.

Стотици бургазлии вече замезват от скарата и отпиват от бирата, е и от виното, на по-рядко.

На божественото питие ще наблегнем вечерта, когато ще бъде проведено обучение от сомелиер в Училище за вино.

Стели се димна ароматна завеса на целия площад, което днес може би е смущавало работата на съдии и прокурори в съседната сграда.

Сред цялото това панаирно пространство /допълнено и от стрелбища с плюшени играчки/, в малка шатра, предлага италианска кухня певицата Камелия Воче. Крехката брюнетка учи любопитните посетители на тънкостите при приготвянето на пастата, лазанята и десертите.

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО С КАМЕЛИЯ ВОЧЕ!

В рамките на три дни – от петък до неделя, ще се проведе тазгодишното издание на Фестивала на рибата и виното, който се организира от Община Бургас. 

Фестивалът предлага изкусителни кулинарни щандове, където гостите да се насладят на прясно уловена рибка, приготвена от най-добрите майстори и 10-метров бар със специална селекция от най-добрите български вина.

Вечерни концерти с незабравими български гласове ще поддържат духа и доброто настроение:

5 октомври – Валди Тотев от „Щурците“, Стенли и Фънки

6 октомври – дует „Шик“ и Илия Ангелов от „Диана Експрес“

7 октомври – група „Хоризонт“ и група „Сигнал“

Очаква ви комбинация от невероятни вкусове, аромати, добро настроение, уютна обстановка и хубава музика. Предвидени са много забавления за през деня, демонстрации и мастър клас на финалисти от „Мастършеф“, награди, интересни игри за децата, дегустации и турнири.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови