БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

На Дионисиеви дни Царево идва Даробас – първокласни вина от френски лози

Избата е поредният участник в Дионисиеви дни Царево 2019.

Третото изложение ще се проведе в центъра на морския град от 16 до 18 август.

Вината на Даробас включват богата гама класически европейски и наши сортове, а като акцент и някои по-аристократични и екзотични. Това отговаря на основната цел на компания ФИАЛ, като малък производител на вино, да предложи на многобройните му ценители, сравнително широка колекция първокласни вина в бутикови серии, но на достъпна цена. При това, представлявайки естествени продукти произведени в екологичен район, с минимално използване на подбрани препарати и такива с по-меко действие.

От едната страна са склоновете на Средна гора, от другата – най-красивата част от долината на Стряма, от третата – рози, а до нея, докъдето ти стигнат очите – лозя. Наблизо са и прочутите минерални извори. Някъде там по средата се намира село Песнопой. Парче от рая на земята. На това място е разположен винарски комплекс Даробас, кръстен на местността, чието име идва от векове и се превежда като „даровит басейн“.

Фирма ФИАЛ ООД е вносител на сертифициран лозов посадъчен материал от фирма Bourguet et fils, Франция, която е специализирана в производството на сертифициран посадъчен материал, селектиран от Националното аграрно дружество и строго контролиран от Интерпрофесионално дружество за вината.

Винопроизводителите, както и любителите могат да бъдат сигурни, че купуват високо качествени и здрави растения от сигурен производител.

Набрани на ръка, напълно узрели и свежи, добрите зърна, след внимателна обработка се превръщат в сладостен гроздов нектар. Скъпоценен материал, от който опитните специалисти, съчетавайки традиционна технология и съвременни тенденции, в процеса на бавна ферментация, с деликатно моделиране на нюансите, създават питиета с фин, елегантен вкус и нежен букет аромати с доминиращи плодово-флорални нотки  отличаващи марката Даробас. 

Стремежът на енолозите да разкрият и подчертаят уникалния тероар на това мистично място, е обезпечен от модерна и напълно комплектована лаборатория, с помощта на която търсят баланса и разбулват тайните на хубавото вино. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови