БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Царево отново е домакин на винения фестивал Дионисиеви дни

Царево отново става център на винения туризъм в средата на август.

Третото издание на Винен фестивал „Дионисиеви дни“ в морския град започва на 16 август и ще продължи три дни.

Изложението и през това лято ще бъде в познатите синьо-бели шатри в Арт зоната на централната улица.

Тази година ще бъде направено класиране на вината от специално поканени професионални сомелиери – Парашкева Янева и Димитър Славов. В комисията ще участва и кметът на община Царево Георги Лапчев. 

Ще има две класации – за вино розе /тъй като най-предпочитано и през този  сезон/ и за плодово вино /защото в изложението ще участват много плодови вина/.

След оценяването и класирането на предоставените от участниците вина ще бъдат връчени специални плакети и грамоти за първо, второ и трето място в двете категории.

Във фестивала ще има артистична програма, която да допринесе за доброто настроение на участниците и посетителите. Попдивата Преслава Минасян ще изпее няколко горещи парчета.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Царево, с партньорство с Регионалната лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

В него ще вземат участие компании - лидери в производство на български вина и спиртни напитки – Черноморско злато, Даробас, Българска асоциация биопродукти, Алвина, Culture of wine и др. 

Ще бъдат представени и италиански вина от Вера Италия.

Своята продукция ще представят и регионални производители и фирми с еко и био хранителни продукти.                     

Фестивалът има и благотворитела кауза - чрез продажбата на детски рисунки, картички и цветя ще се събират средства за операцията на малката Цвети Байлова.

Цвети е на почти 5 години с детска церебрална парализа – спастична диплегия - мозъкът ѝ не може да контролира добре движенията и мускулите.

Единственото трайно решение за премахване на спастичноста е сложна хирургична намеса, наречена селективна дорзална ризотомия. Общата стойност на операцията заедно с всички допълнителни разходи възлиза 75 000 долара (127 000 лева).

Остават още само 3000 лв.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови