БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

«Безредици около старата бъчва» представиха в Царево

Авторът е роден в София. Завършва Българска филология в СУ "Св. Св. Климент Охридски". 

След 1980 година е пътуващ кореспондент на БНР, журналист във вестник "Кооперативно село" и първия етап на "Демокрация". Три месеца след 10 ноември 1989 г. създава вестник "ЕК" /Екогласност/, който набира средства чрез волно предаване на стари газети и вторични суровини. 

През 1991 г. издава първия частен всекидневник у нас - "Телеграф". 

През 1998 г. заедно с Бойко Ламбовски създават Международен фестивал "Култура на виното". 

От тогава фестивалът има 15 издания, 6 от тях в чужбина. Форумът е известен със своите изложби "История на българското вино" и "Във виното е истината - карикатури от цял свят", както и с международната поетически среща "Пияната метафора", многобройните дегустации на български вина, музикалния конкурс "Тъпанът е голяма музика" и др. 

От 2000 година Пламен Димитров професионално се занимава с винопроизводство . 

Повече от десет години води в БНР първото радиопредаване у нас за вино и култура "Култура на виното". Съучредител на Българска асоциация на сомелиерите и Българска асоциация независимите винари и лозари. 

На вниманието на гостите ще бъде представена и книгата "Червената тетрадка. Защо, Пампушко? Куфарът против самоотвержеността" с автор Аранча Уретабиская.

Литературната творба представи нейният преводач от баски език Мария Пачкова, която ще сподели впечатления и интересни факти от баската култура. 

Целият този обещаващ литературен диалог /e представен под омайващия аромат на еликсира на мъдростта и философията - виното!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови