Атанас Зафиров ще изнася лекция в Украйна

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Народният представител от ПГ “БСП Лява България“ Атанас Зафиров ще вземе участие в тържествата по отбелязването на 3 март в Измаил, Украйна.

Българският депутат ще поднесе венец пред паметника на Христо Ботев в украинския град от името на Народното събрание.

В програмата на Зафиров е включена и лекция на тема “Отношенията България - Украйна“, която той ще изнесе пред студенти и преподаватели от Измаилския държавен хуманитарен университет, по покана на ректора на университета Ярослав Кичук. След лекцията Зафиров ще проведе и срещи с български студенти и учители по български език от региона, както и ще присъства на откриването на изложба  на големия бесарабски  художник от български произход, проф. Иван Пастир. На следващият ден, народният избраник ще посети  с.Заря, Одеска област и ще се срещне с представители на местната българска общност. 

Атанас Зафиров е част от народните представители от БСП в 43-то НС, които инициираха създаването  на постоянна парламентарна Комисия по политика за българите в чужбина, от която се очаква че ще се ангажира с едно ново отношение и активна политика, насочена към българските общности по света.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови