Кенов: Няма да работя за хуйово здраве

Нова порция фрапираща кореспонденция между депутати на БДЦ и Любен Дилов-син, който е говорител

на парламентарната им група, публикува агенция ПИК. Този път бившият сценарист на Слави изпраща разтревожена депеша до народните представители по повод декларация на Стефан Кенов за злоупотреби със субсидията на Гергьовден, за което ПИК вече ви съобщи.

Според часа на изпратения мейл, малко след като Кенов пуска декларацията си във Фейсбук, Дилов пише до всички, че отцепените депутати от ББЦ се чувстват изолирани и некомфортно. Това било и причината за декларацията на Кенов. Все пак Дилов предлага отцепниците да бъдат изслушани от политическия съвет на БДЦ, който Кенов очевидно не зачита.

Скандалният отговор на Кенов идва в малките часове на следващия ден. Там бургаският депутат признава, че е напсувал Драго (Стефанов - формален председател на Гергьовден). Той се жалва, че „напразно и за хуйово здраве” няма да работи, визирайки изолацията си от парламентарната група и липсата си на участие в задкулисни преговори. Абсолютно убедено Кенов отрича приноса на Николай Бареков и Нешка Робева в предизборната кампания за парламентарни избори на „България без цензура” и обявява, че само той и колегите му са „изкарали гласовете” на коалицията, въпреки непрестанните появи на Бареков в редица населени места през всеки един от дните в кампанията.

В изблик на ярост Кенов заявява, че е блъскал за „един мишок”, явно имайки предвид мастит бизнесмен, който му заявил, че „ще повръща кръв, но ще му върне парите”. Дали става дума за пари за гласове в кампанията, които са били „изкарани” по втория начин или пари за депутатския глас на Кенов в пленарна зала – не става ясно. Припомняме, че от централата на ББЦ вече изпратиха и оповестиха писмо до прокуратурата за заплахи срещу лидера им Николай Бареков.

В първото писмо Дилов отправя подозрения, че декларацията на Кенов е била провокирана от сложна интрига на Бареков, която е била с цел да всее раздор в БДЦ, но бургаският депутат категорично отрича „про-Барек” провокации. Той признава, че в момента целенасочено атакува лидера на „България без цензура”, като тук се има предвид опитите за кражба на субсидията на ББЦ и отцепването на структури на партията, за което самият Бареков алармира преди месеци.

Кенов отказва да присъства на шумно анонсирания форум на БДЦ, който по наша информация ще се провежда днес в Зала „Кристал” за 50 души на хотел „Кристал Палас” в София от 10.00 часа. Хотелът, в който ще се проведе срещата съвпада с мястото, където депутатът от ГЕРБ Валентин Николов сподели, че се е виждал с мистериозен енергетик след публично отправен въпрос от журналиста Слави Ангелов. Самият Николов тогава посочи, че „господин Енергетика има своя парламентарна група” в 43-тото Народно събрание, връзката между двамата е депутатът от БДЦ Кънчо Филипов и на всичкото отгоре бил собственик на мина „Чукурово”.

След серията от скандали в БДЦ на въпросното събитие се очаква да присъстват само представители на партията на Христо Ковачки „ЛИДЕР”.

 

Прилагаме текстовете от имейл-гейт на Любен Дилов и Стефан Кенов, както и декларацията на Кенов от 4 февруари 2014 г.

От Любен Дилов-син:

Колеги, принуден съм да ви информирам за генезиса на внезапната атака на г-н Стефан Кенов срещу Гергьовден.  От сега заявяваме, че публично няма да отговаряме по никакъв начин, освен шеговито. Но в дъното и стои нещо, с което трябва да се съобразим. Формален повод е остра реакция на "Гергьовден" - Бургас за това, че Кенов - преди да отвори приемна в Бургас е направил такава в Ямбол. Тъпото е, че самите ние настоявахме пред него за това - помните решението ни да помолим депутатите да отговарят за още един район. Между Стефан, Гергьовден-Бургас и част от структурите, които работеха за него на изборите на ББЦ има напрежение, което не е от вчера. Вина имат и двете страни. И шефът на Гергьовден-Бургас вече си носи последствията.  Но -без да говори с нас - Стефан пусна една декларация, далеч извън рамките на регионалното спречкване и напрежение. Под нея са се подписали още Христо и Борето Иглев, без да са много сигурни какво точно подписват. Основният упрек в нея е, че Гергьовден не откривал приемни (не е вярно, офисът в Бургас го взехме именно ние, благодарение на връзките си в общината и той  е именно за Кенов:-) и че аз говоря от името на парламентарната група, което никога досега не се е случило. Нещо повече - причина за моята недостатъчна медийна активност е, че се появявам само, когато има решение на политическия съвет и парламентарната група.

По-сериозната причина е следната: явно отцепниците от ББЦ се чувстват изолирани и некомфортно. Лично аз храня най-добри чувства и към тримата и отдавам това избухване на Стефан на недоразумение. В противен случай трябва да го възприемам като някаква по-сложна интрига, идваща от Николай, който напоследък - освен в Христо Ковачки- основно се цели в мен

Причината според мен е, че те имат очакване за някаква по-активна тяхна роля, след напускането на ББЦ, която ние не сме им предоставили. Аз лично заявявам готовност каквото може да направи Гергьовден по въпроса, да го направя. Бих се радвал на подкрепа и на останалите партии в тази посока, защото местните избори се задават със страшна сила, а ние излъчваме само сигнали на разпад и скандали, което не топли никого. Дори и с бял костюм да си, като скачаш в локва, за да опръскаш останалите, никой не излиза чист от тази работа:-)

Предлагам политическия съвет да направи среща с тримата депутати и да си поговорим откровено и да се опитаме да се разберем взаимно. Нищо не е завинаги в политиката, но на 22-ри е общият ни форум и ако не излезем от него единни и прецелени в местните избори, по-добре наистина всеки да си хваща пътя.

Оставам с надежда, че съм правилно разбран.

П.П. Декларацията на  Стефан можете да видите тук https://www.facebook.com/stefan.kenov?ref=ts&fref=ts. Странното е, че той не я изпрати до нас, както е адресирана, а я пусна в профила си. Но това също отдавам на непремерени емоции.

 

От Стефан Кенов:

Любо, 

Не искам нито да се обяснявам, нито да се извинявам. Чаках прекалено дълго. Изпратих текста първо на Драго. След като ми каза че аз съм виновен,се афектирах, напсувах го, за което съжалявам и отговорих по същия начин,  както прави зам.председателя на Гергьовден. 

Уморен съм от преговори и разговори. 

Благодаря на Ицо, Борката и Жоро, че ме подкрепиха без да съм ги карал или молил. Все пак ако не друго видях, че има приятели, които не те оставят сам. 

Те могат да бъдат сигурни, че и аз ще скоча в тяхна защита.

провокации про-Барек не можете да препишете на мен. При положение че знаете че единствения, който го атакува в момента съм аз. Николай не го ебеше за хората, както ти писах днес. Няма да допусна някой да мачка нито мен, нито някой от момчетата с които си тръгнахме от там. 

ПИСНА МИ ПИЧОВЕ! Не ми се работи! Обиден съм. Знам какво мога, знам какво може и всеки един от вас. Напразно и за хуйово здраве вече няма да работя. 

 Блъсках за един мишок, който ми се изправи и ми каза, че ще повръщаме кръв ама ще му върнем парите. Стига толкова. Да ни ебавате, че сме били поканени на кръжоците на Московска а не сме идвали. Не е готино. Ние изкарахме гласовете, не бареков, не нешка. Явно сте си повярвали. Ами счупете си главата.

На 22-ри нито сме канени, нито Имам някакво намерение да идвам. Живи и здрави и късмет ви желая. Ще ви е нужен.

P.s.

Свалих декларацията заради Христо Тодоров. Той ме помоли.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови