Община Сунгурларе подпомага училищния спорт

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Сунгурларе стана домакин на семинар по програмата „Детска атлетика” (IAAF Kids Athletics) на ИААФ. Събитието бе организирано от БФЛА със съдействието на ОСКЛА „Шампион” Сунгурларе и Община Сунгурларе. 

 

В семинара участваха 25 учители, които се запознаха с адаптираните уреди по проекта. В практическата част на семинара освен учителите участваха и 96 деца на възраст от 6 до 12 години от СОУ „Христо Ботев” Сунгурларе, ОУ „Васил Левски” с. Прилеп, ОУ „Кирил и Методий” с. Манолич, ОУ „Христо Ботев” с. Лозарево и ОУ „Отец Паисий” с. Съединение, всички участници бяха разделени на 6 отбора, а техните учители бяха водачи и съдии. 

Малчуганите се забавляваха в направленията – Бягай, скачай, хвърляй. Състезанието включваше по три упражнения от трите групи дисциплини, а заниманието приключи с игрово бягане за издръжливост. Всяко едно дете получи грамота за участие, учителите пък получиха сертификати за двудневното обучение от Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Те бяха обучени на теория и практика от инструкторите Иванка Костова и Петър Райков. 

Международната програма IAAF Kids Athletics обхваща повече от 1.5 млн. деца от над 120 страни по целия свят. Амбициозната цел на програмата е леката атлетика да се превърне в най-предпочитания спорт в училищата, да създаде бъдещи звезди и да привлече подрастващите към  балансирания и здравословен начин на живот. Заради успешния модел на програмата тя вече е приета като задължителна част в образователните системи на няколко държави. В България навлезе в началото на 2013 г., проведени са повече от 15 семинара, поредната спирка на които е град Сунгурларе. 

 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови