Второто по мащабност рали на Европа идва в Бургас

Дванадесет екипажа от международното рали „За приятелство и мир – Европа Ориент“ ще минат през Бургас.

На 14 май автомобилите ще бъдат посрещнати пред Парк Арена ОЗК Бургас. Това ще се случи в 18 часа, а на церемонията ще присъстват областният управител Вълчо Чолаков, кметът Димитър Николов и турският посланик Хасан Улусой.

На следващия ден автомобилите ще се отправят към Турция. Към тях ще се присъединят и два българо-турски екипажа, съобщиха от Генералното консулство на република Турция в Бургас. Официалният старт ще бъде в 10 часа от Пантеона. Автомобилите ще бъдат екскортирани от бургаски рокери, които ще ги придружат до края на града.

240 са автомобилите, които тази година се включват в едно от най-мащабните европейски ралита. То се провежда за 19-ти път, а официалният старт беше даден в събота в немския град Хайлборн.

Участниците в ралито ще пребивават 2 дена в Истанбул и ще изиграят приятелски футболен мач в базата на Турската федерация по футбол в Рива.

Друга важна спирка по маршрута на ралито тази година е гр. Самсун. Предвижда се Президентът на Република Турция Реджеп Таййип Ердоган да се срещне с участниците в ралито по време на тържествата, организирани по повод 100 годишнината от пристигането на Мустафа Кемал Ататюрк в Самсун на 19 май 1919 г., което се счита за начало на национално-освободителната борба.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови