БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

В Бургас: Строеж руши новия учебен център на ОУ Любен Каравелов /снимки/

Родители на ученици в ОУ Любен Каравелов в Бургас се събраха на протест тази сутрин в 7.30 ч.

Причината за техния бунт е строеж, който буквално е наврян в новия модерен учебен център, в който се превърна Старата баня след като в нея бяха наляти милиони европейски евро.

Стълбищата са разрушени, плочата е на метър от прозорците на реновираната сграда в която в момента учат първокласниците на ОУ „Любен Каравелов“.

Парцелът, предвиден за застрояване е ограден отпреди 5 месеца, но строителството започна преди броени дни. Вече е излята първа плоча.

Проектът предвижда до училищната сграда да се появи 6-етажен блок. Той обаче ще закрие напълно прозорците на актовата зала и библиотеката на основното училище. 

Строежът е затворил трафопоста на училището, блокира се и един от аварийните изходи.

Живеещи в непосредствена близост до новия строеж се оплакаха, че вече са се появили пукнатини по носещата стена на тяхната кооперация. 

В момента строежът е спрян, съобщи зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева. Строителното разрешение е дадено от районния архитект,ще има наказани, уточни тя.

Теренът е реституиран, а планът за застрояване е от преди 15 години. Строителството ще може да продължи едва след като се преработи проектът и се спазят необходимите отстояния.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови