БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Продължава ли скандалният строеж до ОУ Любен Каравелов в Бургас?

Улицата е затворена за движение и шофьорите се чудят откъде да минават.

Има заповед на кмета за спиране на строителните дейности с дата 16 май. На 28 май пък Общинският съвет в Бургас прие да се отчужди за „обществени потребности“ урегулирания парцел, в който е строежа, разрушил част от Старата баня в Бургас /превърната в модерен учебен център с европейски средства/.

Въпреки това обаче на мястото са струпани работници и се стоварва арматура.

„Има предписание да се извършат укрепителни дейности, сигурно това правят. Ние също следим този строеж“, заяви Стефан Минчев от пресцентъра на община Бургас.

Скандалът със строежа гръмна на 14 май, когато родители на ученици в ОУ Любен Каравелов се събраха на протест сутринта

Парцелът, предвиден за застрояване бе ограден отпреди 5 месеца, но строителството започна на 9 май. Вече е излята първа плоча.

Проектът предвиждаше до училищната сграда да се появи 6-етажен блок. Той обаче ще закрие напълно прозорците на актовата зала и библиотеката на основното училище. 

Живеещи в непосредствена близост до новия строеж се оплакаха, че вече са се появили пукнатини по носещата стена на тяхната кооперация. 

Теренът е реституиран, а планът за застрояване е от преди 15 години.

Общинските съветници в Бургас на 28 май гласуваха да се измени ПУП-ПРЗ на парцела с площ 451 кв.м, като се преотреди от „За жилищно строителство“ – „За училище“, като теренът ще стане публична общинска собственост.

Така ще бъде ликвидиран строежът на 6-етажния блок, който не само затапва аварийния изход на учебния център и трафопоста, но и разруши стълбището и се навря на няма и метър от прозорците.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови