БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Бариерата до плажа на Аркутино да бъде премахната, нареди прокуратурата

незаконосъобразно монтираните метална бариера и съоръжения, препятстваща транспортния достъп до морски плаж „Аркутино“.

След разпоредена  проверка, извършена от Областна администрация – Бургас, осъществена по възлагателен акт на Окръжна прокуратура –Бургас, която е трябвало  да  установи  мястото, вида и начина на достъп до морски плаж „Аркутино“, както и начина за ползване на имоти държавна собственост.  Установено, е че северният подход към плажа е ограничен с портал от две големи железни врати (бариери). Те са разположени на имот – държавна собственост (на Министерството на земеделието и горите). Проверката е установила, че вратите са отключени, пешеходният достъп е бил свободен, но е събирана такса за вход с автомобили.

Служителите на Областна администрация – Бургас, извършили проверката на 13 юни 2019 г., не са успели да установят самоличността на лицето, което е събирало таксата  и с кого има сключен договор за това.

Съобразно  Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона  за устройството на Черноморското крайбрежие е недопустимо върху държавен имот да бъде поставена бариера, която да ограничава достъп до плажна ивица, без за това да има необходимите разрешителни.

Поради този факт по реда на Надзора за законност е издадено разпореждането на Окръжна прокуратура – Бургас  към кмета на Община Приморско за стартиране на незабавна процедура по ЗУТ относно  премахване на незаконосъобразно монтираните метални съоръжения.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови