БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Заради разораната дюна: Предадени на съд са багериста и поръчителя

Става дума за пясъчната ивица до бившия къмпинг Смокиня.

Иван Пазвантов е от Равадиново и е близък роднина на кмета на селото. Иван Нончев, който е собственик на парцел, а дюните му пречели на гледката.

Ето какво съобщиха от прокуратурата:

Иван Нончев е обвинен за това, че на 11.01.2019 г. в гр. Созопол, обл. Бургас, на крайбрежна ивица – морски плаж в местност „Каваци“, в съучастие с Манол Пазвантов (извършител), действайки като подбудител и помагач, посредством верижна машина, собственост на Манол Пазвантов, противозаконно унищожил 1295 кв. м в защитена територия и прилежаща територия за опазването й, като от тях 1205 кв. м природна забележителност – „пясъчни дюни в местност Каваците“, от които 821 кв. м „бели дюни“, 337 кв. м „сиви дюни“ и 47 кв. м „зараждащи се дюни“,

като подбудителството се изразява в умишлено склоняване на Манол Пазвантов да унищожи чрез разораване с верижната машина посочената защитена територия – природна забележителност – „пясъчни дюни“, а помагачеството се изразява в умишлено улесняване извършването на разораването и унищожаването на защитената територия, чрез даване на съвети и разяснения на Манол Пазвантов относно местонахождението й, както и предоставянето на сумата от 1000 лева за извършване на разораването и унищожаването – престъпление по чл.278в, ал.1, вр. чл.20, ал.3 и ал.4 от НК.

Манол Пазвантов е обвинен за това, че на 11.01.2019 г. в гр. Созопол, обл. Бургас, на крайбрежна ивица – морски плаж в местност „Каваци“, в съучастие с Иван Нончев  (подбудител и помагач), действайки като извършител, посредством верижна машина, собственост на Манол Пазвантов, противозаконно унищожил 1295 кв. м в защитена територия и прилежаща територия за опазването й, като от тях 1205 кв. м природна забележителност – „пясъчни дюни в местност Каваците“, от които 821 кв. м „бели дюни“, 337 кв. м „сиви дюни“ и 47 кв. м „зараждащи се дюни“ – престъпление по чл.278в, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи дата и час на заседанието по делото.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови