БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Министър Димов идва на среща заради токсичното депо в Атия

Обсъждането на проблема ще бъде в Созопол в Киновидеоклуба на Читалище "Отец Паисий" от 18:00 часа на 14 август /сряда/. 

„По наше настояване на ИК „Възраждане на с.Атия”, за РЕФЕРЕНДУМ, по повод строежа на две депа и един център за опасни отпадъци на едно място-в с.Атия на 200 м от къщите ни. Община Созопол извика министъра на помощ. Срещата е организирана в читалище „Отец Паисий” в Созопол, въпреки нашето настояване да се проведе в с.Атия“, коментира Виолина Райнова, председател на инициативния комитет.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Ето обращението на Виолина Райнова:

Молбата ми към всички селища съставляващи нашата феодална община, да подкрепят съседите си в битката за съществуване. Атия претърпя две наводнения, радиационен фон, оставени скрити 20 ББ кубове пълни с хирбициди и пестициди от някъде си, които предизвикват теч и мутация на животни и хора, убити пешеходци по нелеп начин, забрана за гледане на кокошки, прасета, крави...и сега две депа за строителни отпадъци, електронно оборудване и център за съхранение на опасни битови отпадъци. 

Нашите села са репресирани от години. И вие и ние търпим общинарски решения, без съгласието и мнението на населенията. 

След борбата ни за пасарелката, сега борбата ни е за живота и здравето на хората. При тези замърсявания и екобомби, предстои изселване на жителите. 

Когато сме много, ставаме маса, а има ли маса има обществен натиск, което е средство за постигане на успех.

Днес това е начинът да ни чуят - протеста, масови организации, обединение на селата. Да им покажем,че не сме паразити, както ни обиждаше бившият кмет, а сме български граждани с конституционни права!

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА!

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови