БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

РИОСВ-Бургас, не можете да си уплътните работното време ли?

Това става ясно от официалния сайт на екоинспекцията и от прессъобщенията, изпращани регулярно до медиите.

Днес, 6 ноември е поредното от тях. От пиар съобщението става ясно, че децата от втора група „Моряче“ в ДГ “Звездица Зорница“, родители, учители и служители на РИОСВ - Бургас са направили леха и са засадили билки – мента, джоджен, маточина и девесил.

Ден по-рано екоинспектори са изнесли открит урок на първолаците в бургаското училище „Любен Каравелов“.

Още няколко дни по-рано, на 31 октомври пък са организирали ученически викторини. Има и много уроци и конкурси с детски рисунки, но пиронът в дейността на екоинспекторите е урок по безопасно пресичане на улици /?!?/, изнесен на третокласници от ОУ Антон Страшимиров.

Ако можем да обобщим, през ден през два, имейлите на медиите се задръстват от подобни прессъобщения.

Следователно дейността на една /предполага се/ от най-натоварените регионални екоинспекции – тази в Бургас, се изчерпва с конкурси за детски рисунки, изработка на къщички и хранилки за птици, садене на домати от децата от забавачките, песни и танци, пресичане на улици и тук-таме акции по почистване.

ПО ТЕМАТА СМЕ ПИСАЛИ ТУК!

Трудно ни е да разберем връзката на основната дейност на тази институция и описаните събития. 

На фона на множеството остри проблеми по опазването на околната среда в Бургаски регион, чиновници на тукашната РИОСВ се занимават с дейност, присъща на възпитатели и служители на КАТ! 

Иначе сигналите на гражданите за задушливи миризми от Лукойл и пушеците на Кроношпан са ежедневие. За тях отговорът е, че станциите не са отчели замърсявания, а миризмите са от утайниците и от нивите с кориандър.

Уважаеми служители на РИОСВ, моля да правите така както скучаещите от държавната и общинските администрации, а именно да си ровите фейсбука и другите социалки.

Не дразнете хората, които работят и от чиито данъци се издържате!

Ирина Генова, редактор на meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови