БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Новият кмет на Созопол спира проекта за депо в Атия  

съобщи БНР Бургас. Относно центъра за временно съхранение на опасни отпадъци, Тихомир Янакиев ще настоява за гаранции, че няма да бъде замърсен района.

Около 30 души и днес протестираха пред сградата на общината срещу проектите. Тихомир Янакиев поясни, че буквално след като се е заклел вчера, са му дадени да подписва документи за проектите:

„Имаме площадка за временно съхраняване на опасни битови отпадъци, но, същевременно, до нея има няколко клетки за строителни отпадъци и машина, която, евентуално, да бъде докарана, да ги раздробява. Което е на 200 м. от къщите на хората, това е абсурдно! Изградена е площадката за временно съхраняване на опасни битови отпадъци. Аз ще направя всичко възможно като кмет, за да не допусна изграждането на следващия етап, това е депо за строителни отпадъци и тяхното раздробяване. Просто няма да го позволя това нещо“

Ако не изпълним проекта за опасни отпадъци, който е финансиран по Българо-швейцарската програма, ни грозят сериозни санкции, а Общината е зле финансово, поясни Янакиев. Ще настоявам за гаранции, че той няма да нанесе вреди, добави кметът.

Галина Генчева от Инициативния комитет на село Атия съобщи новината на протестиращите:

„Няма да се изгражда и площадката за депо за складиране на електронно оборудване и електроника, излязла от употреба. Тия двата проекта отпадат“.

Подкрепа за селото заяви и новият му кмет Румен Димитров.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови