БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Ангелкова: Няма нарушения при дигите на плажа в Равда

Министърът на туризма Николина Ангелкова разпореди извършването на спешната инспекция след сигнали в публичното пространство за издигане на пясъчни диги на ивицата. При посещение на място специалистите на ведомството констатираха, че в момента на морския плаж са издигнати диги, чиято цел е да предпазят тясната плажна ивица от морските бури през идващия зимен сезон. 

Ивицата се стопанисва от дружество „Академика 2011“ към Министерство на младежта и спорта, което следи непрекъснато дейността на компанията. От дружеството също са са уведомили принципала си, че на плажа не се извършват нерегламентирани дейности, което е илюстирано и със снимков материал. 

Припомняме, че дигите се използват като превантивна мярка срещу намаляване на плажната ивица и предпазването на крайбрежната инфраструктура от заливане. Министерството на туризма е в непрекъсната връзка с институциите, които имат отношение към опазването на природните дадености на плажовете и реагира своевременно при установяване на нередности. 

Пълното отричане на защитните диги обаче не бива да се допуска, те се ползват в международен план от години. Министерството на туризма извършва целогодишно проверки на морските плажове както по график, така и по сигнали.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови