БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Запорираха имущество на Баневи за над 141 млн. лева

Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която допуснал обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лева, съобщиха от прокуратурата.

Съдът е наложил запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и накити, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания. 

Според прокуратурата тримата са "изпрали" над 1 милиард лева и са присвоили 84 млн. лева. За повдигнатите обвинения прокуратурата уведоми Антикорупционната комисия, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество.

В края на октомври Специализираният наказателен съд отложи делото срещу Николай, Евгения и Мария Баневи за 20 ноември поради събиране на допълнителни доказателства. Тогава ще бъдат разпитани и свидетелите.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови