БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Няма опасни отпадъци в откритите в Бургас контейнери с боклук /снимки/

Той допълни, че има установено единствено несъответствие между декларирания и установения отпадък. По документи в контейнерите е имало пластмаса и каучук, но при проверка са открити още желязо, хартия и текстил.

"Установяват се всички дружества и лица, които имат отношение към вноса, превоза и крайния транспорт до фирмата получател, която е от град Плевен и се занимава с преработка на отпадъци", каза зам.-директорът на Областната дирекция на МВР Емил Павлов. Той уточни, че са направени замервания от Гражданска защита и РОИСВ, но не са открити опасни отпадъци.

Назначени са експертизи, които да установят точния вид на отпадъците в 20-те контейнера. Образувано е досъдебно производство по чл.353 Г от НК, който предвижда лишаване от свобода до 4 г. и глоба от 2000 до 5000 лв.

Както по-рано съобщиха от прокуратурата, 20-те контейнера с отпадъци са транспортирани с кораб на 5 септември 2019 г. На товара е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. По документи стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук. 

Изпращач на контейнерите е италианското дружество "Дентиче панталеоне" със седалище Авелино, Италия, а получател - българското търговско дружество "Блацион" ООД. 

Негов управител е Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония. Двете фирми са свързани и с откритите контейнери с боклук във Варна.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови