БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Камелия Воче предлага своята паста и лазаня на бургазлии /видео/

Фестивалът на виното и рибата започна днес в Бургас и ще подължи в рамките на три дни – до неделя вечер.

Сред сръбската скара - плескавици, наденици, пържоли, кебапчета и кюфтета, която превзе площад Тройката, с дискретен чар се наложи италианската кухня на талантливата певица Камелия Воче.

Очарователната дама е еднакво успешна на сцената и в кухнята, увериха се бургазлии. Певицата представи ястията си пред meduzata.com, непосредствено преди старта на събититето.

Воче е приготвила прясна паста, като за да се впише в темата на фестивала е наблегнала на ястията с риба. Предлага и различни видове лазаня – с телешко и орехи, с извара и спанак, с броколи, лазаня Болонезе.

Има и ястия от сухата паста. Камелия е приготвила една салата с моцарела, риба тон, домати и маслини, както и паста по сицилианска рецепта с аншоа, домати и маслини.

Десертите са направени с голямо удоволствие, тъй като авторката им много ги обича, призна самата тя. За фестивала в Бургас има баварски кремове – с боровинка и малина, с ром и бадем, тирамису.

Предлага и ябълков пай, който препоръчва с кафе и следобедна раздумка с приятелки.

Преди две години Камелия Воче стартира своето бутиково производство на прясна паста и десерти в столичния квартал Красно село.

***

Ето и две рецепти:

Лятна паста с риба тон и босилек

Тя е свежа, вкусна, лесна, пъстра и ... Лятна. Пастата е най-бързо разграждащият се въглехидрат, а когато е съчетана с подходящи и леки продукти играе роля за добре изглеждащото сито тяло. ..

Лятната паста паккери е включена в кулинарната книга "В кухнята с Камелия Воче".

ПРОДУКТИ

 350 г паста паккери

 2 кутийки риба тон в консерва със зехтин

 100 г моцарела

 2 големи розови домата

 5-6 листа пресен босилек, черен пипер, сол,

 2 скилидки чесън 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Поставяме тенджера с вода и 1 с. л . сол да заври на огъня. 

В купа слагаме обелени скилидките чесън и само разполовени. Слагаме доматите, измити и нарязани на кубчета, измити и нарязани листата на босилека, черния пипер и рибата тон, на която сме изсипали олиото, и добавяме зехтин и черен пипер. 

Сварената паста изцеждаме през гевгир и изплакваме със студена вода. Поставяме и нея в купата с другите продукти и объркваме, като добавяме още малко зехтин.

***

Талиатели с риба меч

Cлaгaмe дa зaвpи пoдcoлeнa вoдa, нeoбxoдимa зa cвapявaнeтo нa 350 гp пacтa. Дoĸaтo чaĸaмe вoдaтa дa зaвpи, пocтaвямe в дълбoĸ тигaн зexтин, 2-3 лyĸчeтa шaлoт cитнo нapязaни, 2 мopĸoвa, cъщo cитнo нapязaни, 100 гp чepи дoмaтчeтa и нaĸpaя 350 гpaмa pибa мeч нa дpeбни ĸyбчeтa. 

Зaдyшaвaмe, нaпpъcĸвaмe c мaлĸo бялo винo и ocтaвaмe дa ce пoизcyши. Koгaтo пacтaтa e cвapeнa, пpeцeждaмe пpeз гeвгиp и изcипвaмe в тигaнa c pибaтa. 

Paзбъpĸвaмe oĸoлo двe минyти, зa дa взeмe oт apoмaтa нa coca. Πopъcвaмe c дeвecил и пoднacямe.

Текст, снимка, видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови