Вижте рецептата за рибена чорба на БНР Бургас

Журналистите от БНР Бургас се представиха с уникална рибена чорба на Рибен фест Царево 2019 , който се проведе на 7 септември вечерта на пристанището на морския град.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Капитан на отбора на БНР-Бургас бе Мариян Иванов. По негова рецепта той и екипът му - Елена Димитрова, Петя Михова и Катя Недялкова успяха да приготвят рибното кулинарно изкушение.

Мариян Иванов сподели рецептата си пред meduzata.com:

Комбинирани са много рецепти – откраднал съм оттук-оттам, от севера, от юга.

Това е една експериментаторска рецепта. Сложили сме няколко вида риба – паламуд, саворин и лаврак. Като задължително се вярат с бахар, черен пипер и дафинов лист.

Обезкостяваме рибата, добавяме зеленчуци – червена чушка, глава от целина, лук, картофи и морков. След това продължаваме с подправките – пресен девисил задължително, риган, мащерка, смлян черен пипер. Накрая за аромат добавяме малко пресни миди и пушена сьомга.

От Шабла съм научил основната рецепта, така я правят в Добруджанския край. Акцентът ни беше саламурийката - един северняшки нюанс. Това е добавка за чорбата, която се слага по желание. Моят вариант на саламурийката включва пресован чесън, чили, пресен магданоз, олио и оцет.

Текст и снимка: meduzata.com