БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Черната Златка готви на живо на Фестивала на рибата и виното

А селектирани винарски изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

Към богатата програма ще се включат известни артисти и бургазлии.

Специално за фестивала в Бургас пристига актьорът Васил Банов, който играе във филмите „Корави старчета“ и „Летовници“. Ще можем да видим и самите ленти, а освен това ще се срещнем и с режисьора им – Ивайло Пенчев, който също ще бъде специален гост на Фестивала на рибата и виното.

В събота, 14 септември 2019, актьорът Васил Банов ще ни демонстрира на живо любимата си морска рецепта.

Другата голяма изненада сред специалните ни гости е и Златка Димитрова – фотомодел, риалити звезда и съосновател на НПО „Бялата лястовица“. На 14 септември, в събота тя ще ни покаже, че дори плеймейтките могат да бъдат добри кулинари и ще ни приготви на живо нейна любима рибна рецепта.

Изненадите не свършват до тук – на 15 септември, неделя популярният актьор Юрий Ангелов ще гостува на фестивала и ще сготви за посетителите специална рибена чорба от Варвара.

Това е и денят, в който ще се проведе конкурсът за „Най-добра рибена чорба на Бургас“. В него могат да участват заведения от града, които да покажат, че знаят най-добрата рецепта за рибена чорба и могат да я приготвят най-добре от всички.

Победителят ще получи специален приз, който ще може да окачи в заведението си и през следващата година ще гарантира, че именно там се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас.

Заведенията, които искат да се включат, трябва да  сготвят и донесат специалитета на 15 септември 2019 (неделя) в 12 часа на Фестивала на рибата и виното. Предварително потвърждение за участие се изисква на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

И понеже рибните специалитети си пасват най-добре с хубаво вино, сомелиерът Йордан Русев ще ни разкаже как да съчетаем умело подходящото вино с рибните ястия.

В програмата има още много забавления за деца, игри, винен тест за напреднали, състезания по най-бързо чистене на риба и други кулинарни умения и морски игри за цялото семейство.

Всяка фестивална вечер ще приключва с кино прожекция и концерти на живо на групите Силует, Обратен ефект, P.I.F., Miry (Мирян Костадинов), Тоника СВ и  Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 11 до 22:30 всеки ден.

Входът е свободен!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови