БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Участвайте в «Най-здравословна рецепта за училище 2019»

Упражнявани от ранно детство, добрите навици се запазват и в зряла възраст, затова инициативата на Сдружение „УСМИВКА“ Бургас  “Най-здравословна рецепта за училище 2019”, реализирана с подкрепата на  Община Бургас е свързана с идеята да насърчи  децата да се радват на здравословно хранене и физически упражнения  в училище като добрата инвестиция за  тяхното бъдеще.

Детското затлъстяване е изключително обезпокоителен проблем, предвид че броят на децата в Европа, страдащи от наднормено тегло или затлъстяване, нараства с около 400 000 годишно. Освен че страдат от здравословни проблеми като диабет и чернодробни заболявания като малки, децата с наднормено тегло са сериозно застрашени от сърдечни заболявания, рак, високо кръвно налягане, инфаркт и депресия като пораснат.

Европейският ден за здравословна храна и готвене е част от  широка  кампания на Комисията за борба срещу затлъстяването посредством насърчаване гражданите на ЕС да предпочетат балансиран хранителен режим и да правят повече физически упражнения. 

Голяма част от навиците, свързани с начина на живот, се изграждат в детска възраст. Поради това децата, на които е обяснена важността на здравословното хранене и които са научени правилно да подбират хранителния си режим, е по-вероятно да водят здравословен живот като възрастни. 

В конкурса “Най-здравословна рецепта за училище 2019” могат да участват деца и младежи от 5 до 15 години, които сами да създадат и споделят   най-лесна и здравословна рецепта.

Спечелете една от множеството награди за готвене от този конкурс. 

На всички участници в конкурса ще бъдат изпратени грамоти за участие по имейла .  

Най-добрите рецепти ще бъдат публикувани в безплатна онлайн рецептурна книжка и победителите наградени в официална церемония в Бургас през месец ноември.

Как да участвате?

1. Изпратете ни своята рецепта със снимка в Instagram

@sdrujenieusmivka #naizdravoslovnarezepta2019

или 

2. Можете да ни изпратите  снимка на своята рецепта и описание  към  нея - съставки пропорции , продукти. На обратната страна на снимката напиши имейл адрес , училище, град, името на участника в конкурса и адрес за контакти. 

Адрес: гр. Бургас ул. „Янко Комитов“ 4 

За конкурса “Най-здравословна рецепта за училище 2019”!

Митка Георгиева за  Сдружение „УСМИВКА“

до 17:00 часа на 08 ноември 2019, Европейския ден на здравословното хранене и готвене. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови