БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Бургаски ученици с щанд на коледен базар в Австрия

в ежегодно организирания коледен базар в ски – курортното градче Ваграйн в Австрийските Алпи. 

Жителите и гостите на градчето се насладиха на домашно приготвените пити, погачи, различни видове баници, тиквеници, коледните меденки, традиционно българската лютеница, кьопоолу, кисело мляко и други традиционни български ястия.

Най – голям интерес предизвика традиционната българска баница с кисело мляко.

Организатор на събитието беше музеят Stille Nacht Museum im Pflegerschlössl, който всяка година кани представители на различни държави да покажат пред местните граждани и туристите своите култура, традиции и танци. Тази година, по идея на г-жа Радостина Иванова – Мишинева, почетен консул на Австрия в България, организаторите предоставиха възможността на Бургаски регион да представи страната ни и част от богатите български традиции. 

Г-жа Иванова – Мишинева, от своя страна, любезно покани част от екипа на ПГТ “ Проф. д-р Асен Златаров“ също да участва в коледния базар със своята експозиция от празнични хлябове и типични български ястия.

Освен участието в коледния базар, по време на престоя си в курортното градче, домакините бяха организирали специално посещение на местната гимназия по туризъм в близко селище, където директор, учители и ученици се срещнаха и разговаряха с австрийските си колеги.

Домакините посрещнаха гостите, разказаха им за обучението по различните специалности, по които се обучават учениците, разведоха ги из различните кабинети, кухни и отлично оборудвани специализирани кабинети и ги гостиха богато с типични австрийски гозби.

Официалната визита завърши в топла приятелска обстановка с обещания за бъдеща съвместна работа по общи проекти и размяна на бъдещи визити между двете училища.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови