БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Откриха кулинарна академия в Слънчев бряг, шеф-готвачи разкриват тайни от кухнята

Училището за висш пилотаж в готварското изкуство е създадено по идея на Българската асоциация на пицарите и събира в екип едни от най-добрите шеф готвачи у нас – Анатолий Колев, Валентин Иванов и Ивайло Диков. 

По-късно към тях ще се присъединят и още много лектори - изтъкнати майстори от България, шефове от Германия за суши например, кулинарен специалист от Франция. Те ще преподават тънкости в приготвянето на азиатска кухня, пици, паста и десерти.

Целта е подмоганае и обучаване на бранша за представянето на по-добър туристически продукт, конкурентен на този в Гърция, Турция и Италия.

Първата демонстрация в Слънчев бряг премина при огромен интерес. Кулинарните виртуози посрещнаха гостите с вкусни хапки, пицети, брускети, и още много изненади, наслада за небцата на ценителите.

В центъра ще се провеждат обучения и курсове до 10 души при предварително записване по дадени направления. Програмата започва в началото на февруари с пица "Класика". До края на месеца ще има и курс прясна паста, а през март – отново пица.

Ще има преференциални курсове за екипи на заведения и туристически обекти. Лекциите са предназначени не само за хора от бранша, а и за любители кулинари, които ще могат да се възползват от високото ниво на преподаване в академията.

Обученията ще бъдат на теория и практика. Освен в споменатите области, в които ще обучават шеф Анатоли Колев - майстор-пицар, шеф Валентин Иванов – технологични процеси на стария и новия свят в кулинарията и шеф Ивайло Диков - майстор-пицар, ще има гостуващи лектори по създаване на модерна кухня, сладкарство, суши, както и в други области.

Академият е оборудвана с най-висок клас фурни и техника за приготвяне на храна. Идеята е да предложи най-модерните технологии и обучение като така помогне на ресторантьорския и туристически бизнес да предлага правилно качествения продукт, който имаме в страната.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови