БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Лекари протестират срещу закриване на кардиохирургия в Бургас

Болницата може да затвори заради високия наем от 204 000 лева, който е принудена да плаща от края на февруари.

Тази сума е достигната след публичен търг от държавната бургаска университетска многопрофилна болница, собственик на помещенията, където е разположена кардиоболницата.

На обявения търг се явява кардиоболница от Плевен и при наддаването цената на наема се увеличава. Лекарите и сестрите от кардиохирургията апелират държавата и общината да се намесят и да не се стига до закриване.

Припомняме, до решението се стигна, след като медици от общински болници в цялата страна изразиха недоволството си от ниските възнаграждения. В края на януари медиците от Козлодуй излязоха на протест. Те поставиха и 10-дневен срок на Ананиев да разреши проблема с нищожните заплати. Медиците бяха подкрепени и от своите колеги в Карлово.

Премиерът Бойко Борисов се зарече, че докато е на власт, няма да закрива болници. Той разпореди на Министерството на здравеопазването да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от общинските болници в страната.

От своя страна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че се обмисля идеята да се осигурят средства за общински болници чрез предоставянето им на "защитен" статут.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови