БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Разчистват терена за новата сграда на онкологичния център в Бургас /снимки/

Стартът на строителството бе даден преди два дни и вече се разчиства теренът, на който ще бъде модерната постройка.

Новият медицински корпус ще бъде оборудван с най-съвременна апаратура. Диагностиката и лечението на онкоболните пациенти ще се извършва в две посоки. Първата ще е насочена към лечението на тумори на меките тъкани. Това ще се осъществява чрез позитронно - емосионна томография, или т. нар. ПЕТ-скенер. Той дава възможност за диагностика дори на най-малките злокачествени образувания и метастази в меките тъкани.

Второто направление в лечебния процес ще е насочено към диагностицирането на тумори и метастази в костите. То ще се осъществява с помощта на SPECT-CT апаратура, известна като гама камера.

ПЕТ-скенерът и SPECT-CT апаратурата ще дадат възможност да се диагностицират и заболявания на мозъка, сърцето, щитовидната жлеза, както и диагностика на белодробната емболия.

В новия медицински център ще функционира и отделение по брахитерапия. Тя представлява съвременен метод за лечение на един от най-злокачествените тумори - рака на простатата, на матката и шийката на матката. При този тип лечение в тумора се имплантира вещество, което го унищожава. Така се запазват околните тъкани. Методът се практикува на много малко места в България.

Проектът ще се реализира в следващите две години. Той се финансира със средства по програма Джесика и КОЦ - Бургас с подкрепата на Община Бургас. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови