БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Безплатни прегледи за рак на гърдата в КОЦ Бургас

Традиционната кампания "Бяла лястовица" е ориентирана за жени от 35 до 50 години, които имат близки - баби, майки и лели, диагностицирани с коварното заболяване.

Прегледите ще се извършват от 01 до 31 октомври всеки ден от 12:30 ч. до 13:00 часа в хирургичният кабинет № 204 на Диагностично-консултативен блок в КОЦ-Бургас . Прегледите включват ултразвуково сканиране на млечните жлези.

Записването се извършва предварително на телефон 056/82 01 42 или на място: Бургас, поликлиниката на "КОЦ-Бургас" ЕООД - регистратура.

Официалният старт на кампанията "Бяла лястовица" ще бъде даден на 2 октомври в КЦ "Морско казино". 

Тогава ще бъде представен специализираният екип, който ще извършва профилактичните прегледи за рак на гърдата. Амбицията на КОЦ - Бургас е да създаде първият в страната реално функциониращ постоянен екип, който да работи за ранно откриване на заболяването и да организира специфичното лечение и проследяване на пациентите.

"Ракът на гърдата не една болест, а съвкупност от различни процеси, започващи в гърдата, но с много различно поведение според биологията на тумора. Това налага обширно познание и опит, който не може да бъде придобит за няколко месеца. Работим за създаването на този екип над година и вече виждаме промяна", казват специалистите от КОЦ - Бургас.

Съорганизатор на кампанията е сдружение "Онкоболни и приятели".

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови