Ето къде ще е Университетската детска болница в Бургас

В параметрите на Бюджет 2020 са заложени средства за проучване и анализ за изграждането на новата университетска детска болница. 

Това съобщи днес на пресконференция кметът на Бургас Димитър Николов.

Теренът е срещу зала „Бойчо Брънзов” в непосредствена близост до УМБАЛ-Бургас.

Университетска детска болница в Бургас ще разполага с денонощен спешен център, приемно отделение и консултативно-диагностичен център.

В нея ще функционират седем ключови отделения: Уши - нос - гърло, Нефрология, Очна клиника, Гастроентерология, Пулмоголия, Ендокринология, Ревматология, Неврология, Център за научни изследвания в сферата на детските заболявания.

Образованието е пръв приоритет на Бюджет 2020, но здравеопазването е втори, отбеляза кметът на Бургас. На преден план е довършването и пускането в експлоатация на Комплексния онкологичен център. Ще започне и изграждането на нова сграда, която да приюти изцяло Хирургията и всичко да се извършва на едно място – по-качествено, с ново оборудване и повече квалифицирани лекари.

Предвидени са ремонти на всички педиатрични кабинети и чакални. Ще се създаде нова програма за специализация за завършващите лекари в подкрепа на младите медици.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови