БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Родилки се вдигнаха в защита на д-р Душепеев /видео/

Това е коментарът на една от родилките - Йонка Дренска, обгрижена от д-р Антонио Душепеев, началник на АГ отделение в УМБАЛ Бургас.

Горещите дебати за видния гинеколог са вихрят от вчера, когато бе поредното издание на предаването „Съдебен спор“ по Нова ТВ. 

Темата бе иск на пациентката Ирина Димова, която твърди, че едва при изписването си от болницата случайно разбрала, че са й отстранени яйчниците и матката. Освен това пикочният й мехур бил срязан, заради което вече седем месеца е с памперси.

Ирина ражда със секцио третото си дете на 28-ми май м.г. Хри операцията са била премахната матката и яйчниците й, а освен това пострадал и пикочният мехур.

Родилката обвинява гинеколога, че не е искал писмено съгласие, за да отстрани органите й, а докато д-р Душепеев се опитва да обясни, Ирина Димова крещи: „Искам да знам защо са ми преливали 4,5 литра кръв!“. Оказа се, че била в реанимация, кръвопреливането е спасило живота й.

По време на предаването става ясно, че месец преди термина е започнала да кърви обилно и плацентата се е отлепила. Самата операция от секцио е станала животоспасяваща. При подобни случаи е голям шанс да се спасят и майката и детето, обясни участваща в предаването медицинска сестра.

Ирина Димова обаче съде д-р Душепеев за морални и материални щети в размер на 100 000 лв. Тя е подала жалба в прокуратурата и до Медицинския надзор.

След предаването в социалните мрежи се надигнаха стотици майки в защита на д-р Душепеев.

Ето и част от тях:

Райна Чакърова: Аз съм възмутена: "Той, за да ми спаси живота ми е извадил матката?!" Изкрещяно в история.

Може би трябваше да я оставят да почине, да оставят 3 деца без майка, за да не засягат матката?

Тази жена има нужда от работа с психолог, за да преживее травмата.

Станислава Андонова: Гледах предаването ... Тя не знае какво и защо са й правили, ама отваря голяма уста .. Да бъде благодарна, че са й спасили живота. Аз съм доволна от него .. Имах проблем след секцио и направо си ми спаси живот.

Виолета Тодорова: Само че преди да беше дала гласност на случилото се... да беше се обърнала към психолози и психиатри.... Някои нейни прояви не бяха адекватни.... Разбирам че си търси правата и че не е на себе си но да се беше позаинтересувала за някои неща преди да се покаже по тв.... И да беше конкретизирала за кое търси справедливост защото така и не стана ясно... От цялата работа разбрах че иска обещетение в размер на 100 000 лв.

Текст: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови