БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Д-р Миразчийски: Обръщам се към бизнеса, имаме нужда от мобилен ренгенов апарат

„Пневномиите трябва да бъдат проследени. Имаме един мобилен ренгнево апарат, който се пренася между отделенията, включително и вчера в дъжда.

Като дойде пикът, ние трябва да сме подготвени. Мобилен рентгнов апарат – среден клас – 70 – 90 хил.лв. Обръщам се към едрия капитал в Бургас, има разкрита дарителска сметка“, заяви д-р Миразчийски.

Той помоли парите за дарения за техника и апаратура да бъдат насочвани към дарителската сметка на Община Бургас. По-малките дарения към болницата, защото те ще бъдат използвани предимно за лични предпазни средства и дезинфектанти.

УМБАЛ има нужда и от стационални респиратори /т.нар вентилатори/. „Притежаваме 15 такива, но има пациенти на част от тях. В момента 12 от тях са заети. Това са пациенти на командно дишане – операции, инсулти.

Имаме територия за допълнително разкриване на ренимационни легла, има ги вече, доведен е кислород до тях, трябват ни само апарати“, допълни д-р Миразчийски.

От днес бургаска фирма започва да произвежда защитни шлемове. Те ще бъдат дарени полезни за колегите на предния фронт, обясни докторът.

3-мата пациенти с коронавирус, настанени в с Инфекциозно отделение в УМБАЛ са в много добро състояние.

Новият пациент, който вчера е постъпил, е с пневмония. Днес сутринта температурата беше овладяна, пневмонията в резорбция, ще се доведат до добър край нещата, заяви шефът на УМБАЛ.

ЕТО И ДАРИТЕЛСКАТА СМЕТКА НА ОБЩИНАТА:

Община Бургас

Банкова сметка за дарения

IBAN BG 08SOMB91308424151744

Банка : "Общинска банка "АД

BiC: SOMBBGSF

Вид на плащане: 445100

Основание: Дарение - коронавирус    

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови