Бургас остана без кръв

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

МБАЛ-Бургас спешно търси кръводарители от всички кръвни групи, съобщават от Отделението по трансфузионна хематология. Само за последните четири денонощия от отделението, което е единствено в областта,  са осигурили над 200 сака кръвни съставки за пациенти с травми от пътно-транспортни произшествия, изгаряния и др. 

 

„Призоваваме всички, които искат  да дарят кръв и така да помогнат за спасяването на човешки животи, да го направят в Отделението по трансфузионна хематология - на първия етаж на ДКЦ 1”, казват от МБАЛ-Бургас. 

Отделението работи всеки ден от 07:30 до 18:30 ч. Кръводарителите трябва да са на възраст от 18 до 65 години, да носят личната си карта със себе си  и да не са давали кръв в последните 60 календарни дни. 

За да бъдат попълнени количествата от кръвни продукти на първо време ще помогнат от кръвните центрове в Стара Загора, Ямбол, Сливен и военния кръвен център в София. От МБАЛ-Бургас са направили нужната координация и  вече са изпратили специална линейка, която да транспортира саковете с кръвни продукти до морския град. За осигуряване на  количествата за следващите дни се разчита на доброволните кръводарители. 

По принцип семейства и приятели на пациентите възстановяват прелятата кръв, но в последните дни има рязък ръст на случаите, за които се изисква голямо количество кръвни съставки. 

Затова от МБАЛ-Бургас призовават:  „Дарете кръв, спасете живот!”. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови