Бургас вече има Комплексен онкологичен център

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

В Бургас бе открит „Комплексен онкологичен център“. Поликлиниката е построена със средства на община Бургас и "Комплексен онкологичен център - Бургас" ЕООД. В нея ще се прилагат най-съвременните методи за профилактика, диагностициране и лечение на онкоболни пациенти.

 

Здравното заведение образува цял комплекс, който включва съществуващата сграда на КОЦ, бункера с линейния ускорител и поликлиниката.

До момента регистрираните онкоболни в областта са 16 000, сега те ще имат възможност да се лекуват в града и няма да им се налага да пътуват до София.

„С откриването на този център искаме да кажем на хората, че ракът е лечим. Днес виждате готовата онко поликлиника. Остава да се борим за още 1 линеен ускорител, тъй като новият не смогва да обслужи всички желаещи - тук има записвания от цялата страна. Искаме да осигурим на Бургас и най-модерен апарат за диагностика на онко заболявания. Това се целите за следващите години. Вярвам, че нашите усилия ще бъдат подкрепени и от държавата“, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови